Blog

14. okt, 2021
Wij zijn het vrouwvolk van natuurgebied Klaasjeswater vast aan het verwennen. En dat is wel nodig. Want krijg vrouwen maar eens met de neus dezelfde kant op. Behalve Orel, is het alles vrouwvolk wat er loopt. Dus lokken we ze al een paar dagen met heerlijk nat hooi. En ze leren snel!!! De 1ste dag werd het voer bij ze gebracht. De 2de dag brachten we het voer waar wij ze zaterdag willen hebben. En dat hadden ze in de gaten. Het geluid van de shovel herkende ze al. En de 3de dag .... Tja 😂 .... toen stonden ze al vanaf 3 uur bij het hek. Wachten op de shovel met het heerlijke hooi.
En nu hoor ik je denken. Dat wordt zaterdag appeltje - eitje. Nou ..... dat hopen wij ook. Ware het niet dat ...
 
Toen de koeien werden losgelaten in het gebied, werd dat vanaf de Schenkeldijk gedaan. Ze kwamen in het lage gedeelte van het gebied. En om bij het voer te komen, moet je naar het hoge gedeelte. En hoe kom je daar??? Yep, de brug. 😱
Dilara, Petra, Petry en nog een dame (die heel ver bij de brug vandaan bleef), zijn het hele seizoen nog niet over de brug geweest. En de kans dat ze dat zaterdag wel gaan doen, is niet zo heel erg groot. Tuurlijk zijn we al aan het proberen geweest, maar ze zetten geen poot op de brug.
 
Het is te hopen dat het geen 3-delige soap wordt!
Wil je voor ons duimen?
12. okt, 2021

Ik wilde gisteravond een foto maken van de gekleurde lucht. 
Kan wel zeggen dat deze foto behoorlijk mislukt is en wel door grote nieuwsgierigheid. 
Weet jij wat mijn zicht belemmerde?

27. sep, 2021
Toen ik vanmiddag naar buiten keek en zag dat het regende en hard waaide, was ik toch wel blij dat wij afgelopen zaterdag het mais er vanaf hebben gehaald. Het werkt zoveel prettiger als de zon een beetje schijnt. En het afdekken van de kuil met plastic, werkt zeker zo lekker zonder de wind. Dan is het genieten. En in een relaxte sfeer de banden naar elkaar toe gooien. En dan hopen dat de ander nat wordt van de spetters door het water wat zich in de band heeft verzameld.
Ook de paar koeien die bij de stal lopen hebben genoten. Ze zagen naast zich dat de mais werd gehakseld en weggereden. Maar er werd ook een kruiwagen vol in de stal gebracht, zodat ze een beetje konden voorproeven. Als dat geen feest is!
Al het voer voor het komende winterseizoen is binnen. Rest ons nog te wachten op de koeien.
26. sep, 2021
Het prachtige weer van afgelopen week hebben we goed gebruikt. Diverse stukken land met gras, graszaad of natuurgras zijn gemaaid en geperst in balen met plastic folie.
Daarna moesten de balen nog van het land worden gereden en worden gelost bij de stal. Alle balen hebben een plekje gekregen en het staat er inmiddels goed vol.
Voor de aankomende winter is er weer genoeg te eten.
23. sep, 2021
Even een spoedje tussendoor. Met maaiwerkzaamheden is (wederom) de stroomdraad kapot gemaakt. Ondanks dat er ter plekke een jalon staat. En als die draad weg is, dan staat er geen stroom op het gebied. En dat heeft de kudde maar wat snel in de gaten. Terwijl wij een nieuwe draad over de sloot naar het schrikdraadapparaat aan het maken waren, doken de dames en heer onder de draad voor het allerlekkerste riet. En ze stonden nog heerlijk te vreten, steeds verder onder de draad door. Wij hadden ons werk gedaan en dan is het afwachten. Ver genoeg van de draad weg en dan de stekker er in.
##@**#@*!! Ja hoor, hij doet het weer!! 😂