Blog

29. jun, 2022
Het platteland, staat in brand!!
De nood is heel hoog.
Mensen, niet gehinderd door enige vorm van kennis, zittend op het zachte pluche, menen te weten wat er op het platteland omgaat. Wij (boeren) zouden een bedreiging zijn voor de natuur. Terwijl onze koeien in natuurgebieden lopen. Geen Natura2000, maar toch ....
Stikstof is niet het probleem, ze willen alleen de grond. En het liefst zo goedkoop mogelijk.
De variant stikstof waar het over gaat, heet: STIK TOCH.
27. jun, 2022
Bij gebrek aan bevallende koeien, mag de grote schuur nu ook leeg. De laatste 2 koeien, die er nog verblijven, hebben inmiddels een kalfje. Dus Mylene met Loof en Magdalena met La Truus, mogen nu ook naar de achterste schuur.
Ze mogen naar de kleine kudde die zich daar bevindt. Allemaal moeders met stiertjes die niet meer naar de natuurgebieden mogen. Nu nog even in de schuur en een stukje verhard buiten. Binnenkort mogen ze daar ook het gras op.
22. jun, 2022
Bij gebrek aan een zakdoek, het tafellaken maar uit de kast getrokken.
21. jun, 2022
VAKANTIE !!!
Iedereen beleeft zijn vakantie op een andere manier. Gaat de een met een sleurhut op pad, de ander zet liever een tent op.
Voor ons is vakantie zelf bepalen wanneer je naar bed gaat EN de hele nacht doorslapen. En vanaf nu kan dat weer. Sinds de 1ste geboorte op 30 november van Luna, zijn er vele gevolgd. Met als laatste, de geboorte van La Truus, dochter van Magdalena. Deze dame is eind van de middag geboren.
Voor ons nu een periode van bijkomen in onze slaapbehoefte, want er moet nog steeds gewerkt worden.
15. jun, 2022
Nadat er zaterdag een verhuizing had plaatsgevonden, bleven er 2 koeien achter in de grote schuur. Onze laatste 2 drachtige koeien. En inmiddels is het er nog maar 1tje.
Zaterdagmiddag is Loof geboren, stiertje voor moeder Mylene.
Ze verblijven ook nog wel even in de grote schuur, anders is Magdalena zo alleen. Ze is de laatste van 52 koeien die moesten bevallen. Nu maar hopen dat het niet al te lang op zich laat wachten.