16. aug, 2020

Ontsnapping Paardegat (2)

Zondag 16 augustus 7.46 uur
Nee hè, niet weer!!!!
Dus toch. Maar nu beter voorbereid. Gekleed in lange broek en laarzen, met gierende banden naar de Galgeweg. Maar ook niet meer in het bos. Een club van 18 ontstrandde withuiden op het zwarte asfalt. Op de vlucht toen ze mij in mijn witte toet-toet zagen aankomen. Hup, zo een veld in. Waarna ik ze kon passeren over de weg en de kruising naar de windmolens kon blokkeren. En ze keerde weer om, het veld af, over de weg, twijfelend of het fietspad zouden kiezen. Toch een ander veld in omdat de anderen daar de weg blokkeerde. Ook even verder op het veld kijken, de weg weer oversteken, een ander veld in, weer terug en toen eindelijk het bos in, richting het natuurgebied.
Doodmoe en versleten, met een conditie van een dode postduif, konden we de heining weer maken. Nu was het nog verder gebroken. Enkele honderden meter weer gerepareerd.
Blijkt er dus geen stroom op te hebben gestaan. Vooraan in het gebied zijn werkzaamheden geweest en toen is de stroom er niet terug op gezet. En de koeien vinden het riet erg lekker, dus gaan dan door de draad.
Hopen dat ze het nu voorlopig even uit hun kop laten, want wij zijn er helemaal klaar mee.