16. mei, 2022

Paardegat

We zijn al even bezig met voorbereidingen treffen voordat de koeien naar buiten kunnen. Met o.a. heiningen nalopen en maken, nieuwe palen slaan. Koeien scannen op drachtigheid. En nog meer dingen. En dan op vrijdagavond vast hekken klaarzetten voor een sluis en de veewagen plaatsen. En dan, klapt er een ballon van de veewagen. We kunnen hem niet meer gebruiken. 's Avonds laat is het nog bellen voor een andere wagen. Gelukkig lukte dat en konden we naar huis en naar bed. De klok gaf inmiddels half 12 aan. Nadat er die nacht nog een kalfje is geboren, gingen de eerste wekkers om half 6 al af. Al met al een kort nachtje voor iedereen.
Om 7 uur was het een herrie in de stal. Koeien waren naar elkaar aan het roepen, alsof ze wisten wat er gingen gebeuren. Na het uitzoeken van de koeien en de kalfjes, gingen we met het eerste vrachtje op weg naar het Paardegat. En er volgde er nog meer.
Normaal lopen daar de kleine stiertjes, maar dat kwam dit jaar niet uit met de telling. Voorlopig loopt Marquis daar met zijn 16 vrouwen en 15 dochters.
Op naar een mooie, lange zomer.