17. mei, 2022

Klaasjeswater

Ook natuurgebied Klaasjeswater werd bewoonbaar verklaard. Hier namen de drachtige koeien met hun zonen hun intrek. Voorlopig nog zonder dekstier, want die heeft in de stal nog werk zat.
De koeien waren ook weer door het dolle heen en kozen gelijk het hazenpad. Terwijl ze naar de achterkant renden, konden een aantal kalfjes het tempo niet bijhouden. Want het was al spannend om uit de kar te stappen, om gras langs de hoefjes te voelen. Ja ... en als je dan door heb dat de kudde is vertrokken, dan ga je toch de grens opzoeken. Het scheelde niet veel of Lex had al een nat pak gehaald.
Nadat de koeien met de stiertjes naar buiten waren gebracht, hielden we even een kleine pauze. En dat was wel nodig. Er moest even rust komen in de stal. Na het uitzoeken van de drachtige vaarzen werden deze naar de grote schuur begeleid. En toen ging het mis. Met z'n alle naast elkaar door het hek, gaat niet. Gita liep uiterst rechts en nam de sluiting van het hek mee. Een gapend gat had ze in haar huid. De dierenarts werd gebeld om te hechten. Maar ze zat zo vol adrenaline dat ze niet te vangen was. Uiteindelijk werd ze toch wel kalmer na een prikje en kon de dierenarts de spier hechten en het gat dichtmaken met een drain. Helaas voor Gita, kon ze nu niet mee naar buiten. Ze staat nu apart om op te knappen. Volgende keer beter.
De koeien zijn op het hoge gedeelte gelost en dan is het de vraag, wanneer gaan ze over de brug. Dit keer duurde het niet zo heel lang. De volgende ochtend waren ze er allemaal over en konden ze daar gaan kijken en kennismaken met de buren van Park Zeedijk.
Gezellig.