31. jul, 2022

Als er 1 schaap over de dam is, ....

Zondagmorgen
Het is (voor mij) nog vroeg als ik de telefoon hoor gaan. En nog een belletje en nog een keer .... Ik hoor gepraat. Ik herken het woord koeien en rennen. Terwijl ik nog zo mijn best doe om te blijven slapen, gaan bij mij de radertjes werken. Het zal toch niet? .....
Terwijl ik me afvraag of mijn laarzen van binnen al droog zijn en waar had ik ze ook alweer gelaten, lig ik te wachten tot we uit bed worden geroepen. Maar ik hoor niks. Er gebeurd niks. Was het een nare droom?
Verder slapen wordt hem niet meer. Ik ga verhaal halen. Want koeien die op eigen gelegenheid de wei verlaten, daar heb ik moeite mee. Het kost weer tijd om ze terug te krijgen, kost energie en is altijd op de onmogelijkste tijden. En dat geldt ook voor de zondagochtend.
Maar niets is minder waar. Er is niks uitgebroken. Gelukkig niet! Er is ingebroken.
Oké????
Een 5 tal schapen hebben hun woon- en verblijfplaats verlaten en intrek genomen in natuurgebied Paardegat. Waarom ook niet? Onze koeien vinden het een prachtig plek om vakantie te vieren.
Gelukkig is alles weer bij het oude. De schapen lieten zich lokken door wat lekkers en als er 1 schaap over de dam is, .....