Na jaren hobbymatig verbeterde roodbont dikbillen te hebben gehouden, kregen wij de kans om de Charolais koeien, land, machines e.d. van onze buren over te nemen. Dus sinds januari 2013 zijn wij eigenaar van ongeveer 110 koeien, kalfjes en stieren. Met de loop der tijd hebben we afscheid genomen van bijna al onze dikbillen.

De dieren lopen in de periode mei - oktober op de 3 natuurgebieden om ons heen. Te weten De Breede Gooi aan de Westdijk te Dirksland; Klaasjeswater of Oude Dee aan de Schenkeldijk te Herkingen; Paardegat te Herkingen.

Daarna komen ze in de schuur. Rond de kerst hebben wij de eerste kalfjes. Die mogen bij hun moeder blijven lopen en zullen ook bij hun moeder blijven als ze naar het natuurgebied gaan.

Meest recente reacties

29.06 | 12:48

Jacqueline Buisman - de By. De puzzelstukjes kunnen ook bovenop elkaar liggen. Is een standaard programma, kan ik niks aan doen. Ik vind wel dat het op een telefoon lastiger werkt.

28.06 | 10:14

Fantastis wat leuk om te doen. Helaas bij de puzzel 1 stukje niet. En bij Zoë de foto’s kan ik niet naar Lings schuiven.

30.04 | 16:36

Ik zou graag een half rundvlees pakket willen reserveren voor de laatste zomerstop. Graag wat meer gehakt ipv lappen, aub.

13.04 | 15:23

Mag ik donderdag avond 14 April ophalen: graag vers; 1 kilo gehakt en 10 stuks Beefburgers a 100 gram?

Deel deze pagina