Crowdbutching

Als wij een dier naar de slacht brengen, willen wij het zoveel mogelijk benutten. Eigenlijk willen we niet dat het dier voor niets is gestorven. Dus doen wij aan crowdbutching.

Bij crowdbutching wordt eerst al het vlees voor 100% verkocht en dan pas wordt de koe geslacht. De datums zijn van te voren al afgesproken bij de slager. En is niet alles verkocht, dan volgt er nog een oproep en anders gaat het niet door. Want we laten geen halve beesten rondlopen.

Maar het kan ook voorkomen dat het dier nog niet slachtrijp is, dan gaan we ook niet naar de slager. Dit komt voor als er datums zijn gepland bv. in november en de dieren komen in oktober uit het natuurgebied. Hoe zijn dan de weersomstandigheden geweest? Is er voldoende eten geweest? Zit er nog voldoende voeding in het gras? Dat bepaald of een dier slachtrijp is. Want we willen wel een stukje vlees en niet alleen maar botten.


Zoals ik al zei, verkopen wij het vlees in hele en halve pakketten. Alles wordt evenredig verdeelt. Daarnaast verkopen wij de tong en de staart los. Echt een kans voor kookliefhebbers. Ook de lever wordt verkocht, alleen als je een pakket afneem, mag je gratis een stukje meenemen.


Het hart en de pens gaat weg voor de honden. En dat niet alleen. Wij nemen ook de grote botten mee terug van de slager. Normaal gaan die weg. Zo kan je, bij je pakket een bot krijgen voor je hond. Een schouderblad, een rib of een kniegewricht, ze zijn er dol op.

Fantastisch toch! Heerlijk samen genieten.

Meest recente reacties

29.06 | 12:48

Jacqueline Buisman - de By. De puzzelstukjes kunnen ook bovenop elkaar liggen. Is een standaard programma, kan ik niks aan doen. Ik vind wel dat het op een telefoon lastiger werkt.

28.06 | 10:14

Fantastis wat leuk om te doen. Helaas bij de puzzel 1 stukje niet. En bij Zoë de foto’s kan ik niet naar Lings schuiven.

30.04 | 16:36

Ik zou graag een half rundvlees pakket willen reserveren voor de laatste zomerstop. Graag wat meer gehakt ipv lappen, aub.

13.04 | 15:23

Mag ik donderdag avond 14 April ophalen: graag vers; 1 kilo gehakt en 10 stuks Beefburgers a 100 gram?

Deel deze pagina